Ansvarsfullt Spelande

Hos SpelaOddsUtanSvenskLicens.se är vi dedikerade till att främja säkert och ansvarsfullt spelande. Vi förstår att medan spelande kan vara en rolig och underhållande aktivitet för de flesta, kan det för vissa leda till problem.

Vi vill att ditt spelande ska vara en positiv upplevelse, och det är därför vi erbjuder följande råd för ansvarsfullt spelande:

1. Sätt en budget

Bestäm hur mycket pengar du är villig att riskera innan du börjar spela. Tänk på dessa pengar som en kostnad för underhållning och var beredd att förlora dem.

2. Tidsgränser

Bestäm hur mycket tid du vill ägna åt spel och håll dig till det. Låt inte spelande ta över din fritid eller påverka dina andra åtaganden.

3. Ta regelbundna pauser

Att ta pauser hjälper dig att behålla kontrollen över ditt spelande och gör det mindre sannolikt att du förlorar mer pengar än vad du har råd med.

4. Sök hjälp om du behöver det

Om du tror att du kan ha ett spelproblem, är det viktigt att söka professionell hjälp. Organisationer som Stödlinjen (www.stodlinjen.se) erbjuder rådgivning och stöd för personer med spelproblem och deras familjer.

5. Spela inte om du är under påverkan

Att spela under påverkan av alkohol eller droger kan leda till dåliga beslut. Försök att undvika att spela om du inte är i ett klart sinne.

Kom ihåg, spel ska vara roligt, inte ett sätt att tjäna pengar. Om du inte längre tycker att det är roligt, är det dags att ta en paus.

Om du har frågor om ansvarsfullt spelande, tveka inte att kontakta oss på info@spelaoddsutansvensklicens.se.